Vi bruger cookies, så vi anonymt kan analysere besøgene og give dig den bedst mulige oplevelse på vores websted. Hvis du fortsætter med at bruge dette websted, accepterer du, at der bruges cookies.

For yderligere oplysninger bedes du læse afsnittet om Privacy Policy.

Close

Du eller RØDMEN?

Hvad ser du, når du kigger dig i spejlet? Ser du dig selv eller bare et rødt ansigt?

Selvfølgelig er det dig selv, du ser i spejlet, men mange, der lider af rødme i ansigtet, fokuserer helt på RØDMEN. Nogle gange kan det føles, som om RØDMEN har sin egen personlighed, og endda en ganske betragtelig en af slagsen:

Det er det første, jeg ser om morgenen

JEG ER SÅ TRÆT AF ALTID AT VÆRE RØD I ANSIGTET.

Intro

Genkender du dig selv? Hvis du gør det, er du kommet det rigtige sted hen. Denne hjemmeside er oprettet for at hjælpe personer som dig med at få kontrol over rødmen i ansigtet. Her finder du gode råd og oplysninger om nye og effektive måder at komme til rette med RØDMEN på.

Her er masser af godt indhold, som skildrer andre menneskers oplevelser, vejledning i, hvilke spørgsmål du skal stille til din behandler, og ærlige råd om behandlinger. Ganske enkelt alt, hvad du behøver for at begynde at se mindre af rødmen og mere af DIG SELV.

Rødme i ansigtet – mere almindeligt end du tror:

Tror du, at du er den eneste, der lider af rødme i ansigtet? Så kan du godt tro om igen. En hurtig søgning på internettet viser, at lidelsen påvirker (og bekymrer) flere, end du måske tror.

01 Infographic DK

 

Hvem rammes almindeligvis af denne lidelse?

Den "typiske person med rosacea" kan være en treogfyrreårig kvinde med lys hud og sygdommen i familien. Men i virkeligheden rammer vedvarende rødme i ansigtet alle typer af mennesker.

Men hvor er alle disse ramte medmennesker? Hvorfor støder du ikke oftere på dem i byen eller på dit lokale pizzeria? Det kan der være en række forklaringer på. Én af dem lyder, at 21 % af dem, der rammes, undgår kontakt eller holder sig fra sociale sammenkomster på grund af deres ansigtsfarve4.

En anden mulighed er, at mange patienter har formået at finde strategier (som dem, der beskrives på denne hjemmeside!) til at få bugt med deres tilstand.

Klik her for at opdage, hvordan nogle personer ser mindre RØDT og mere af sig selv.

3 Kilde: Shanler 2008, Abstract P400, pAB9 (14), c1, para 1
4 Kilde: Rosacea patient attitude: Market Vision, Q1 2010 Europe

Og hvis du er bekymret for, om rødmen i ansigtet kan påvirke dig følelsesmæssigt:

JEG VAR SAMMEN MED EN KAMMERAT UDE OG SE PÅ LEJLIGHEDER. DA VI MØDTE EJENDOMSMÆGLEREN, VAR HANS HUD RØD OG RU, PRÆCIS SOM MIN. MIN KAMMERAT SAGDE, AT FOLK IKKE VILLE KØBE LEJLIGHED AF EN PERSON, SOM SÅ SÅDAN UD. SOM SÅ UD SOM JEG.

For en overfladisk betragtning lyder vedvarende rødme i ansigtet ikke som en specielt alvorlig lidelse. Det er jo ikke engang en rigtig sygdom, eller hvad? Jo, det er det faktisk, og desuden er det en sygdom, der kan have en meget negativ indvirkning på menneskers liv.

Det er måske kommet så vidt, at det går ud over min arbejdsindsats.

Da jeg var yngre, ville jeg ikke gå ud og møde mennesker. Jeg blev ofte hjemme.

Hvis disse erfaringer lyder bekendte, er den gode nyhed, at der er hjælp at få. At tale med din læge om, hvilken negativ indvirkning den nærmest konstante rødme i ansigtet har på din hverdag, er den bedste måde at sørge for, at du får den behandling, du behøver.